miercuri, 16 decembrie 2009

Azi servim linte

Lintea (denumită ştiinţific Lens culinaris) este o plantă anuală leguminoasă. Este o plantă originară din Orientul Apropiat şi a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizată în alimentaţie. Este un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi.




Si acum sa o preparam. Eu am facut 2 tipuri de mancare de linte .
1. Avem nevoie de 1 cana de linte , 1 ceapa , condimente(sare si piper) si optional pasta de tomate.
Cum de prepara?
Lintea se lasa cateva ore la inmuiat, apoi se fierbe (trebuie schimbata apa de 2-3 ori) .
Intr-o tigaie separata , se incinge uleiul , se caleste ceapa tocata marunt si se adauga lintea, spre final adaugam condimentele si pasta de tomate f putin daca dorim(eu am pus pt ca imi place mai mult asa). Se serveste cu muraturi.
2. Avem nevoie de 1 ceapa 1 pahar de linte deja fiarta si o mana de orez
Se prajeste ceapa se adauga apa se lasa sa fiarba si adaugam orezul. Cand e aproape fiert se adauga lintea, trebuie sa avem grija sa nu se lipeasca si de aceea abia la urma vom adauga sarea si restul condimentelor. Cand este ingrosata se ia de pe foc, se mananca cu castraveti acri.

2 comentarii:

Kris

Lintea contine mult fier si aici la noi e foarte des data copiilor mici si femeilor gravide.
Se gateste in general exact cum se face fasolea, iar la Anul Nou se zice ca aduce noroc, cate boabe atatia bani :-)

Cipriana

Asa este lintea e f sanatoasa :)

Cipriana Bucur   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP