luni, 4 ianuarie 2010

Sarmalute in foi de varza acra

Ingrediente:- 1 kg carne tocata( amestec vita+ porc) proaspata
- 100 grame orez
- 3-4 cepe mari
- 2 capatani de varza murata
- sare, piper, cimbru, foi de dafin , boia dulce de ardei
Mod de preparare
Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in ulei.
Cand ceapa devine aurie se adauga o lingurita de boia dulce de ardei si se amesteca apoi se adauga orezul si se mai lasa pe foc 2-3 min.
Carnea tocata se pune intr-un castron se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca. Peste aceasta compozitie se adauga ceapa si orezul calite si racite in prealabil, amestecand compozitia pana la omogenizare.
Foile de varza se aleg cu grija sa nu fie prea groase sau rupte.
Impachetam sarmalutele ( ori in mana ori pe tocator) le strangem bine la capete.
Pregatim oala in care le vom fierbe punand un strat de varza murata tocata marunt, apoi asezam in straturi sarmalele. Cand am terminat de impaturit sarmalele acoperim cu apa presaram sare, cimbru si piper, 1-2 foi dafin si le punem la fiert 2 ore.Cand sunt gata se pot servi cu friptura de porc si mamaliguta .
Este prima data cand am facut sarmale si au iesit ff bune. Pofta mare!

0 comentarii:

Cipriana Bucur   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP