miercuri, 17 februarie 2010

Salata orientala de post



Ingrediente:
-4-5 cartofi mari
-1 castravete
-2-3 rosii
-1 ardei rosu
-1 ardei verde
-1 ceapa mare
- masline
- ulei; otet;sare;piper
Se fierb cartofii si se taie cubulete.Luam toate legumele si le taiem si pe ele cubulete , adaugam sare,piper, ulei si otet .Este gustoasa si de post .
Pofta mare!

marți, 16 februarie 2010

Miere si scortisoara







Am primit si eu aceste informatii foarte utile despre miere si scortisoara si vi le impartasesc si voua .
La ce sunt bune?

IMPOTRIVA CADERII PARULUI
Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute...
INFECTII URINARE
Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.
DURERI DE DINTI
Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.
COLESTEROL
Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore. Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului. Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.
RACELI
Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile. Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile
ACNEE
Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.
INFECTII ALE PIELII
Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate
INDIGESTIE
Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.
GRIPA
Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.

luni, 1 februarie 2010

Despre Sfintirea casei

Am ales sa vb despre acest subiect pentru ca am sfintit casuta mea de curand si nici eu nu am stiut ce trebuie sa fac

La terminarea casei si dupa amenajarea acesteia, cand este gata de locuit sau cel care urmeaza a o locui hotaraste
sa se mute in ea, va chema preotul pentru a face sfintirea si binecuvantarea casei noi care urmeaza a fi locuita pentru prima data. Sfintirea casei se poate face si atunci cand ne mutam intr-o locuinta nu neaparat noua, care nu stim daca a fost sfintita atunci cand a fost construita.
Binecuvantarea si sfintirea casei noi este ca un botez pentru om, este un fel de increstinare a casei, a locului, a spatiului in care urmeaza a locui cineva. De aceea, vom vedea, ca pe langa apa sfintita cu care se stropeste casa, se foloseste si ungerea cu untdelemn sfintit precum la copilul nou botezat ungerea cu untdelemn si cu Sfantul Mir.
Ce trebuie sa pregatim pentru sfintire?
-o masa frumos acoperita, orientata spre rasarit, pe care va aseza urmatoarele:
- un vas cu apa curata
- cateva fire de busuioc
- un pahar cu untdelemn curat
- cateva betisoare de marimea unei scobitori sau a unui bat de chibrit, infasurate la unul din capete cu vata
- 4 lumanari
- 4 cani(asezate pe colturile mesei)
- 4 colacei
- 1 colac mai mare
- o paine, si o sticla de vin
- din fructele sau alimentele specifice zonei si perioadei in care se savarseste slujba
- un prosop curat pe care preotul isi va sterge mana dupa sfintirea apei , 2 prosoape cu lumanari pentru preot ri dascal si 2 pomelnice unul pentru vii si altul pentru morti
Pe aceeasi masa, preotul, va mai aseza Sfanta Cruce si cartea de slujba.
Sper sa va fie de folos .


Cipriana Bucur   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP