duminică, 11 aprilie 2010

Ciorba de burta




Ingrediente:
-1kg de burta prefiarta si taiata fidelute
- 700 grame smantana grasa
- usturoi 5-6 catei mari
- 2 morcovi
- 2 radacini pastarnac
- 2 cepe
Preparare
Se pune in apa cu sare si otet burta se lasa cateva minute.
Se freaca in palme burta taiata cu otet si sare, apoi se trage un clocot.Se schimba apa si se lasa la fiert cam jumate de ora.
Se schima din nou apa .Intr-o alta oala se pun la fiert cepele, morcovul, radacinile intregi.Cand sunt aproape fierte se scot si se pune burta , se lasa la fiert cam o ora (multi pun si ceva oase de vita eu nu am pus niciodata) am pus 2-3 cubulete Knorr de vita.
Cand burta este fiarta, se prepara smantana cu usuroiul pisat (eu nu pun tot usutroiul pentru ca nu toti mananca la fel)si se pune si o lingura de faina adaugata in ploaie pentru a evita cocoloasele, se mesteca rapid.
Apoi rasturnam samatana peste burta amestecam punem putin otet si gata ciorba.

Pofta mare!

0 comentarii:

Cipriana Bucur   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP