luni, 25 ianuarie 2010

Salata boeuf

Am facut-o de Revelion si a iesit delicioasa
Ingrediente:- piept de pui (1 sau 2 piepti) eu am pus 2
- legume: 4 morcovi mari; 2 radacini de patrunjel; 2 radacini de pastarnac; 4 cartofi mari;
- o cutie de mazare
- 3 oua
- ulei, sare, piper, mustar si castraveti murati(nu in otet!)
Sa preparam:
Curatam toate legumele le spalam si le punem intr-o oala mare la fiert (cartofii vor fierbe primii asa ca ii adaugam mai tarziu odata cu carnita de pui ca si ea fierbe destul de repede) si avem grija sa spumuim destul de des .
In timp ce toate fierb pregatim maioneza (eu o fac din oua crude si nu fierte si-mi iese foarte cremoasa) .
Dupa ce am scos toate legumele din oala le lasam sa se raceasca si incepem sa le taiem cubulete (cat de mici putem dar sa nu se zdrobeasca!). Apoi taiem si carnea si le punem pe toate intr-un vas mare adaugam mazarea, piper, sare, putin mustar si castravetii murati (taiati si ei cubulete si storsi de zeama). Amestecam foarte usor sa nu zdrobim ingredientele si punem cam un sfert din maioneza iar restul o pastram pentru ornat.
Toata aceasta minunatie se aseaza pe un platou si se decoreaza .(Eu eram in criza de timp si nu am avut timp sa o decorez).
PS: Pentru ca salata boeuf sa iasa gustoasa ar fi indicat sa folositi maioneza de casa si carne de pui )
Pofta mare!

0 comentarii:

Cipriana Bucur   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP