duminică, 30 mai 2010

Mancarica de cartofi la cuptor cu carne




Ingrediente:
- cartofi
- carnita(eu de curcan am avut in casa, dar se poate folosi si cea de pui sau de vacuta)300-400 gr
- ceapa (eu am pus verde)
- morcov 2
- ardei gras 2
- rosii 2-3
- sos de bulion sau sos de rosii
- patrunjel
Se curata cartofii se taie felii .Carnea se spala bine si se taie cuburi. Morcovul se da prin razatoare, ardeiul se taie cubulete.
Pregatim un vas punem un strat de cartofi,peste se pune carne,ceapa, ardei, rosii,morcov,apoi iarasi cartofi carne...etc. pana se umple vasul si terminam ingredientele.
Ultimul strat sa fie din cartofi , peste se pun cateva felii de rosii si presaram patrunjel.
Pregatim un sos din apa si bulion,sare, piper,turnam peste ingrediente si dam la cuptor 40-50 min la foc potrivit.(incercam din cand in cand carnea sa fie facuta) Cand consideram ca totul e facut se scoate si se serveste .
Pofta mare!

0 comentarii:

Cipriana Bucur   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP