miercuri, 16 iunie 2010

ROMA







La Città Eterna -„Oraşul etern”
Dupa ce il vei vizita, vei vrea sa il revezi iar si iar...Este un oras cu o istorie impresionanta,cu o arhitectura extraordinara.
COLOSSEUMUL ramane cea mai vestita si mai mare arena construite vreodata de romani. Initiativa construirii sale a avut-o imparatul Nero ca urmare a influientei majore pe care o aveau in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice.
DEALUL CAPITOLIULUI -sediu al autoritatilor municipale, a fost centrul guvernamental al vechii Rome si este centrul geografic al orasului de azi.
PANTHEONUL cu proportiile sale absolut perfecte, era considerat in antichitate drept "Miracolul Romei". Aprecierea ramane valabila pana in prezent, caci acest miracol se ridica mandru, exact asa cum a fost construit de Adriano, in urma cu 1 900 de ani. Acest templu este o exemplificare extraordinara a uneia dintre cele mai mari inventii romane: domul.
PIAZZA NAVONNA este una dintre cele mai celebre si cele mai frumoase piete din Roma.
CASTELUL SANT ANGELO a fost initial construit ca mausoleu pentru imparatul Adrian, se ajunge traversand unul dintre cele mai frumoase poduri din lume: Pont Sant` Angelo
FONTANA DI TREVI SAU FANTANA DORINTELOR ,COLUMNA LUI TRAIAN si multe multe alte minunatii poti vedea in ROMA.
PENTRU CEI CE IUBESC CULTURA, ARTA SI FRUMOSUL SE POT REFUGIA CATEVA ORE IN VATICAN
Vaticanul are el însuşi o puternică semnificaţie culturală. Clădiri precum Bazilica Sfântul Petru şi Capela Sixtină sunt casa unora din cele mai frumoase opere de artă din lume, care includ opere de artişti precum Botticelli, Bernini şi Michelangelo. Librăria Vaticanului şi colecţiile din Muzeele Vaticanului sunt de o importantă istorică, ştiinţifică şi culturală extraordinară.

2 comentarii:

Kris

superba Roma...sambata voi fi din nou acolo si pot sa zic ca nu ma satur sa o vizitez ;-)

Cipriana

Asa este ,minunata!!!

Cipriana Bucur   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP